Tips voor verlichting: uw huis verkopen

door Dmitri Kara

Uw huis verkopen? Verlichting kan het verschil maken. U moet weten, enscenering kan de weegschaal in uw voordeel doen doorslaan!

Terwijl je zorgvuldig door meubels, decor, verf en zelfs geuren bladert, is er een cruciale factor om je aandacht op te vestigen: verlichting verkoopt.

Lees deze LampTwist- gids met tips en trucs om de beste eigenschappen van uw woning naar voren te brengen door er letterlijk licht op te werpen!




Soorten verlichting

LampTwist


Er is een rijk palet aan verlichting om een ​​betere verkoop van onroerend goed mogelijk te maken.

Natuurlijke verlichting

Wanneer u uw huis verkoopt, of het nu een appartement of huis is, moet u de vuistregel onthouden: donkere, sombere kamers stoten kopers vrijwel onmiddellijk af. Verlichting heeft een aanzienlijke invloed op de kleuren en de sfeer van de algehele setting.

Wat kun je eraan doen?

  • Laat de zon maar thuiskomen!
  • Gordijnen en jaloezieën openen. Maak je ramen schoon en de kamers fleuren op.
  • Gebruik natuurlijk licht in uw voordeel!

Sfeerverlichting

De sfeerverlichting komt qua functie overeen met universele verlichting. Het verdeelt het licht gelijkmatig door een ruimte. Bronnen van omgevingslicht zijn bijvoorbeeld kroonluchters, schansen, plafondventilatoren, enz.

Accentverlichting

Als u op zoek bent naar een sensuele slaapkamer of een zacht verlichte wandnis, dan is accentverlichting de ideale manier om een ​​gezellige omgeving te creëren.

  • Gebruik het om kunstwerken, architectonische kenmerken of boekenplanken te benadrukken.
  • Overweeg messing schilderijlampen, touwverlichting, LED-lichtslingers of de traditionele tafellamp om een ​​gastvrije sfeer in uw woning op te roepen.

Taakverlichting

Dit type verlichting is ideaal voor gedetailleerd werk, zoals lezen en schrijven aan een bureau, naaien en eten bereiden. Het is gericht op het gebied waar de actie plaatsvindt en is helderder dan omgevingslicht.

Taakverlichtingsopties kunnen variëren tussen hanglampen over het eiland, cliplampen, armaturen onder de kast, staande lampen en meer.




Verlichtingstips per kamer

Als je je afvraagt ​​waar je moet beginnen, gebruik dan de volgende kamer-voor-kamer gids als inspiratiebron:

  • Entree : plaats een hanglamp of kroonluchter boven je hoofd en voeg een tafel- of vloerlamp toe voor een finishing touch.
  • Woonkamer : Voor woonkamerverlichting kunt u het beste vertrouwen op inbouwverlichting. Als de kamer een centraal zitgedeelte heeft, gebruik dan een grote armatuur om het te laten zien en een gezellige sfeer te creëren. Voeg voor een geweldig woonkamerontwerp echter taakverlichting en accentverlichting toe aan de ruimte, zoals staande lampen in de hoeken om de kamer ruim te laten lijken. Als je een buffet hebt, voeg dan een tafellamp toe om het interieur en de algehele sfeer compleet te maken.
  • Eetkamer : Het verlichten van de eetkamer is vaak de gemakkelijkste kamer om lampen voor te kiezen. De belangrijkste bron moet een hangende eetkamerlamp of kroonluchter zijn die boven de eettafel hangt. Als de kamer groot is en er zijn donkere hoeken zonder toezicht, voeg dan een vloer- of tafellamp toe om licht en gezelligheid in je eetkamer te brengen.
  • Keuken : Ah, de soorten keukenverlichting . Het is waar alle actie plaatsvindt. Deze kamer kan moeilijk zijn voor een goed keukenlichtontwerp , vooral met keukeninrichtingsideeën voor beperkte ruimte . Hoofdgebieden zoals keukeneilanden moeten hangende hangers hebben. Gebruik ook taakverlichting als het ware op de plekken met het meeste verkeer. Voeg verlichting onder de kast toe of integreer inbouwverlichting boven de gootsteen en het fornuis.
  • Slaapkamer : net als de eet- en woonkamers, is slaapkamerverlichting vrij eenvoudig te ontwerpen met ideeën . Idealiter zou deze ruimte van uw huis kalm en sensueel moeten zijn. Gebruik een gecentreerde lichtbron boven het hoofd en voeg bedlampjes toe aan de nachtkastjes.
  • Badkamer : Inbouwverlichting is de beste optie voor dit gebied. Je hebt badkamerspiegellampen , badkamerplafondlampen , meubelverlichting. Het is goed om taakverlichting rond een spiegel toe te voegen of dingen op te fleuren en een bovengrondse bron boven het bad op te nemen.




Overweeg grootte en esthetiek

Naast het ontwerp van verlichtingsarmaturen, moet je ook letten op verhoudingen. In dit gedeelte laten we u zien hoe u hun maat eenvoudig kunt bepalen.

"De sleutel is om de juiste diameter te vinden, rekening houdend met de grootte en plaatsing van je meubel", zegt levensstijlgids Joel Flynn. “Als je met de armaturen de hele kamer wilt verlichten, meet dan de lengte en breedte van de ruimte en som ze op. Zet dat totaal om van voet naar inches om de ideale diameter voor uw armaturen te vinden, "voegt hij eraan toe.

Klinkt moeilijk? We hopen dat het volgende voorbeeld licht op de zaak zal werpen.

Voorbeeld :

Als de kamer 14 ft. x 16 ft. is, 14 + 16 = 30, moet uw lichtbron een diameter van 30 inch hebben. Als u het armatuur echter over een groot meubel wilt centreren, moet u de lengte en breedte van het betreffende item meten, in plaats van de hele ruimte. Wat betreft esthetiek, zorg ervoor dat de lichtbronnen passen bij het algehele interieurontwerp van de kamer.




Wees duurzaam

Terwijl u armaturen en gloeilampen vervangt, raden we u aan te stoppen en na te denken over duurzame energie. In het gemiddelde huishouden verbruikt verlichting ongeveer 15% van het budget.

Overweeg om uw oude gloeilampen te vervangen door nieuwere LED's of CFL's die energie besparen en hoewel het recyclen van fluorescentielampen lastig is, verlagen ze de maandelijkse energierekening. Dit maakt een goede indruk bij het presenteren van uw huis aan potentiële kopers en vergroot de kans op een succesvolle verkoop.




Hoe zit het met buitenverlichting?

Vergeet de buitenverlichting niet!

LampTwist


"Verlichtingsupgrades zijn een must als je je huis te koop aanbiedt", zegt vastgoedkoper Paul Gibbens. “Ze zijn een goedkope manier om karakter aan uw eigendom toe te voegen en de kenmerken ervan te onderstrepen. De juiste verlichting voegt diepte toe en beïnvloedt hoe potentiële kopers over uw huis denken”, zegt hij.

Een goed verlicht huis spreekt veiligheid, beveiliging, functie en esthetiek. Onthoud dat potentiële kopers op elk uur van de dag een bezoek kunnen brengen, dus breng ideeën over buitenverlichting aan het werk!

“Analyseer voordat je begint de landschaps-, architectuur- en veiligheidseisen voor een effectieve nachtkijker. Plaats verlichtingsarmaturen op de belangrijkste plaatsen van uw exterieur - voordeur, veranda, paden, oprit en tuin”, zegt buiten- en tuinprofessionals Fantastic. “Het ontwerp is aan jou, of je nu een dramatische of meer subtiele setting wilt. Als uw budget krap is, hoeft u zich geen zorgen te maken”, voegt de expert toe.

De eenvoudigste hack is om lichten aan de voorkant van het huis toe te voegen. Dit zal zeker uw aantrekkingskracht vergroten en de kansen om potentiële kopers aan te trekken.




Problemen met niet-verlichting oplossen

Vaak staat "slechte verlichting" gelijk aan een gebrekkige inrichting.

Donkere meubels, muurkleuren, vloeren en zelfs plafondkleuren zorgen ervoor dat de ruimte er somber uitziet, hoeveel natuurlijk licht je er ook in laat schijnen. Als u niet de tijd heeft die uw budget het toelaat , is het optimaal om items die bijdragen aan de algehele setting opnieuw te schilderen of te vervangen.

In het volgende gedeelte bevatten we opties voor lagere commitment die u kunt proberen:

  • Gebruik lichtgekleurd beddengoed, dekbedden, gordijnen, tapijten en vloerkleden om de ruimte op te fleuren.
  • Spiegels zijn een goedkoop hulpmiddel om een ​​kamer er helderder en groter uit te laten zien. Overweeg om ze toe te voegen aan kamers met kleine ramen en weinig natuurlijk licht.
  • Plaats lichtbronnen die over donkere muren spoelen. Diffuus licht is een uitstekende manier om de omgevingsverlichting te versterken en het oog de tijd te geven zich aan te passen aan de ware afmetingen van de kamer.




Verlichting verkoopt! Laatste woorden

De juiste verlichting kan een huis maken of breken. Wanneer de kosten van het eigenwoningbezit goed worden afgehandeld, zorgt verlichting voor de perfecte sfeer en toont het het karakter van uw woning.

We hopen dat dit artikel u helpt uw ​​huis te verkopen door de eenvoudige, maar nuttige tips erin te implementeren. Als je vragen hebt, laat dan hieronder een reactie achter!