Wat is pendelverlichting?

door Christine
LampTwist


Wat is dan eigenlijk pendelverlichting ? Het is een vraag die zowel eenvoudig als complex te beantwoorden kan zijn. In dit artikel zullen we ingaan op enkele van de factoren die een hanglamp definiëren, en ook hoe je er het beste een kunt gebruiken. We zullen ook kijken naar het verschil tussen pendelverlichting en hanglampen.

Goede pendelverlichting vereist zowel functie als esthetiek. Of je nu hanglampen ophangt in een huis, kantoor, magazijn of waar dan ook, dit blijven belangrijke factoren. Als uw hanglampen te fel of te zwak zijn, kan dit de esthetiek van de hele kamer schaden. Ze zijn ook een van de beste lampen voor in de keuken

Als je meer wilt weten over wat hanglampen zijn en hoe je ze het beste kunt gebruiken, lees dan verder!


Stijlen van pendelverlichting. Passend bij jouw interieurstijl!

Stijlen van pendelverlichting. Passend bij jouw interieurstijl!

Het basisprincipe van pendelverlichting is dat het gaat om een ​​enkele lamp die in de lucht hangt. Dat gezegd hebbende, de meeste pendellampen hebben een soort kap bevestigd om ze interessanter te laten lijken en de schittering van de lamp te verminderen.

Enkele van de meest voorkomende materialen waarmee pendelverlichting wordt gemaakt, zijn glas, metaal, plastic en papier. Elk van deze materialen zorgt voor een andere stijl en sfeer. Hoewel het jouw keuze is, werken bepaalde materialen beter in verschillende omgevingen, bijvoorbeeld een glazen lamp in een kamer met veel natuurlijk licht is een geweldige combinatie.

Hun vormen variëren van eenvoudige globes tot geweven kooien: er is keuze uit heel veel. Als je een specifieke vorm die je zoekt niet kunt vinden, is het vaak mogelijk om een ​​ontwerp op maat te laten maken volgens je eigen voorkeuren.

Of je nu op zoek bent naar iets praktisch of esthetisch, pendellampen zijn net zo goed als alle andere!

Een pendel voor elke stijl

Waar en hoe gebruik je pendelverlichting! Algemene, zone- en taakverlichting.

Algemene verlichting. Verspreidt licht door de kamer!

Algemene verlichting. Verspreidt licht door de kamer!

Dit verwijst naar het gebruik van hanglampen om een ​​kamer te verlichten. Het plaatsen van een hanglamp in het midden van een hoofdruimte zou gelden als algemene verlichting. Als u het grootste deel van uw woonkamer, eetkamer of andere kamer wilt verlichten, kan een hanglamp dit bereiken. U kunt ook een hanglamp gebruiken om uw veranda op een vergelijkbare manier te verlichten.

Bekijk hier onze Grote pendellampen
Zoneverlichting. Een deel van de kamer uitlichten!

Zoneverlichting. Een deel van de kamer uitlichten!

Betreft het gebruik van een pendellamp om een ​​deel van een kamer te verlichten. Als u bijvoorbeeld een eettafel of een hoek van een kamer wilt verlichten, telt dat als zoneverlichting. Pendelverlichting is geweldig voor zoneverlichting. Of je het licht nu nodig hebt om boven je bank te hangen of naast een boekenplank, hanglampen zullen perfect werken.

Shop onze pendelverlichting voor de slaapkamer
Taakverlichting. Voldoende, direct licht!
Taakverlichting. Voldoende, direct licht!

Wanneer je je pendellamp als spot gebruikt, wil je dat je licht specifiek op een bureau of tafel gericht is, dat telt als taakverlichting. In plaats van een hele kamer of een deel van een kamer te verlichten, richt je pendellamp zich op één plek.

Waar je je pendellampen ook plaatst, ze zien er allemaal geweldig uit als ze aan elk deel van je plafond hangen. Vergeet niet onze handleiding te lezen als je tips wilt voor het installeren van pendelverlichting .



Verschil tussen pendellampen en hanglampen

pendellampen worden eigenlijk beschouwd als een vorm van hanglampen. Niet alle hanglampen zijn echter pendellampen.

Pendelverlichting hangt aan het plafond aan een touw of ketting. Soms hangen pendellampen ook aan drie touwen of kettingen in plaats van aan één.

Pendellampen gebruiken ook een enkele lamp. Ze hebben nooit meer dan één lamp in zich.

LampTwist


Zoals je kunt zien, is pendelverlichting om zoveel redenen ongelooflijk handig. Het gebruik van pendellampen in uw huis verbetert uw vermogen om uw huis goed te verlichten en verbetert de esthetiek van de kamers waarin ze zijn geplaatst.

Nu je meer weet over pendelverlichting, ben je vrij om zelf te shoppen - je weet nooit wanneer je de perfecte lamp voor je huis vindt!