Een kleine kamer groter laten lijken

door Christine

We kunnen niet allemaal een groot huis kopen, maar grotere ruimtes zorgen ervoor dat we ons meer thuis voelen. Of we nu in een huis wonen of als gast op bezoek zijn, we geven de voorkeur aan een kamer met meer ruimte.

Gelukkig zijn er manieren waarop we een kamer groter kunnen laten lijken: bepaalde verlichtingsmethoden laten een kamer van gemiddelde grootte er veel groter uitzien.

LampTwist


In dit artikel bekijken we 7 tips voor het gebruik van verlichting om een ​​kamer minder krap te laten lijken. Door één, enkele of al deze tips te gebruiken, zullen uw kamers groter lijken, een positieve indruk op uw gasten achterlaten en ervoor zorgen dat u zich meer thuis voelt.




Zorg ervoor dat uw lichten alle muren en hoeken raken

Donkere ruimtes in een kamer maken het juist kleiner. Probeer verschillende soorten lampen door de kamer te plaatsen om elk hoekje en gaatje te raken. Als alle muren en hoeken van een kamer goed verlicht zijn, zul je merken dat de kamer meteen veel groter aanvoelt.

Als we dit zeggen, bedoelen we niet dat je een licht moet opzetten om op een specifieke hoek te schijnen. Doe je best om je lampen zo in te stellen dat ze die plekken raken zonder de kamer te overweldigen. Houd er rekening mee dat er zoiets bestaat als te veel verlichting!




Gebruik laaghangende plafondlampen

Gebruik laaghangende plafondlampen

Sommige kamers zijn misschien klein in lengte en breedte, maar hoog in hoogte. In dergelijke ruimtes kunnen laaghangende plafondlampen worden toegepast. Laaghangende plafondlampen geven de indruk van een grotere ruimte. De ogen van uw gasten worden naar boven gericht en ze zullen minder snel de werkelijke grootte van de kamer opmerken.

U kunt dit nog meer verbeteren als u plafondlampen gebruikt met gevarieerde en interessante patronen. Hierdoor zal je kamer er nog groter uitzien dan voorheen.

Bekijk de IC Lights Hanglamp
Gebruik hoge vloerlampen om de ruimte visueel te verhogen

Gebruik hoge vloerlampen om de ruimte visueel te verhogen

Op dezelfde manier als bij laaghangende plafondlampen in een ruimte met een hoog plafond, kun je ook hoge vloerlampen gebruiken. Vloerlampen hebben een vergelijkbaar effect als laaghangende plafondlampen. Natuurlijk moet je voorzichtig zijn met hoeveel lampen je gebruikt: je kunt niet vier plafondlampen en vier staande lampen hebben en verwachten dat je kamer er groot en evenwichtig uitziet.

U moet streven naar een oneven aantal plafondlampen - één of drie - afhankelijk van de grootte van de kamer. Wat staande lampen betreft, zijn twee meestal voldoende. Nogmaals, u moet het aantal wijzigen op basis van de grootte van de kamer. Maar over het algemeen heb je sowieso niet meer dan twee of drie lampen nodig voor je woonkamerverlichting.

Shop hier onze vloerlampen
Gebruik spiegels

Gebruik spiegels

Spiegels zijn de beste manier om een ​​ruimte groter te laten lijken. Als de kamer het toelaat en je kunt een spiegel van vloer tot plafond achter een bank of over een hele muur plaatsen, dan heb je echt een geweldige kamer.

Is het je ooit opgevallen hoe kledingwinkels een heleboel spiegels in zich hebben? Dat komt omdat het je de indruk geeft dat de ruimte veel groter is dan hij in werkelijkheid is. Hetzelfde concept werkt in uw eigen huis. Als je een spiegel toevoegt die groot genoeg is, vooral als deze een hele zichtbare muur bedekt, zal je kamer een duidelijk voordeel krijgen en veel groter lijken dan voorheen.

Ja, we hebben ook Spiegels, bekijk ze hier
Strategisch glas plaatsen om meer licht te reflecteren

Strategisch glas plaatsen om meer licht te reflecteren

Glazen voorwerpen brengen ook de grootte van een kamer naar voren. Het gebruik van een glazen vaas of tafel zal de impact van de verlichting op de grootte van een kamer verder vergroten.

Sterker nog, je kunt glazen lampen gebruiken om de effecten van je verlichting echt te versterken en de esthetiek van de kamer te verbeteren. Hoe meer licht er door een kamer wordt gereflecteerd - zolang je de kamer niet overweldigt - hoe groter het zal lijken.

Nogmaals, zorg ervoor dat je de kamer niet overweldigt door te veel glas toe te voegen. Een glazen tafel of een glazen lamp zou voldoende zijn. Ga niet zo ver om een ​​volledig glazen kamer te maken, anders ziet het er niet meer mooi uit. U moet de oorspronkelijke esthetiek van uw kamer in evenwicht brengen met uw middelen om deze groter te laten lijken.

Je kunt dit effect ook bereiken met glazen hangers


Maak gebruik van natuurlijk licht

Natuurlijk licht is een van de beste lichtbronnen voor uw kamer. Het maakt niet uit welke kamer het is, natuurlijk licht moet een prioriteit zijn. Hoewel je geen natuurlijk licht in een badkamer kunt krijgen zonder je privacy op het spel te zetten!

Natuurlijk licht kan een ruimte zo opfleuren dat het niet te vergelijken is met kunstlicht. Niet alleen zullen uw gasten zich ontspannen en thuis voelen onder natuurlijk licht, maar het zal ook een enorme afleiding zijn en de ruimte groter doen lijken.

Hoe meer natuurlijk licht in een kamer, hoe meer ruimte je lijkt te hebben. Het kan ook werken als aanvulling op de bovenstaande tips als u ook enkele van de eerdere factoren hebt ingesteld om de esthetiek van de kamer verder te verbeteren.




Probeer uw vloeroppervlak niet te rommelig te maken

De laatste en misschien wel belangrijkste manier om een ​​kamer groter te laten lijken, is ervoor te zorgen dat het niet te rommelig wordt. Hoe meer vrije vloerruimte je hebt, hoe beter je kamer eruit zal zien.

Als je de vloer van een kamer rommelig maakt, zal deze erg klein lijken. Zorg ervoor dat u alles op orde houdt en plaats waar mogelijk niet te veel voorwerpen op de vloer. Ongeveer de helft van het vloeroppervlak vrijhouden is een goede algemene regel om te volgen.

Dit zijn zeven tips voor het gebruik van verlichting om een ​​kamer groter te laten lijken. Als u slechts enkele van deze tips kunt volgen, zult u merken dat uw huis er veel groter uitziet dan vroeger!