Een tafellamp repareren

door Christine

Tafellampen zijn ontzettend handig. Ze bieden voldoende licht om taken op verschillende oppervlakken uit te voeren.

Bij LampTwist weten we dat als je geen tafellampen gebruikt, ik me wel afvraag hoe je ooit in je eigen huis comfortabel kunt koken, lezen of schrijven. Tafellampen zijn sterker en directer, dus ze kunnen helpen om je ogen te beschermen.

Tafellampen zijn helaas gevoelig voor het ontwikkelen van problemen in de loop van de tijd. De meeste mensen zouden ze gewoon opzij gooien en vervangen wanneer dit gebeurt.

Meestal is het niet zo moeilijk om een ​​tafellamp te bevestigen. De problemen liggen meestal in een enkel onderdeel van de lamp. Als je wat geld wilt besparen en je tafellampen beter wilt onderhouden, dan ben je hier op de juiste plek.

Lees verder om te leren hoe u een tafellamp bevestigt!




Controleer eerst de lamp

Als je de lamp nog niet hebt gecontroleerd, doe dat dan eerst! Als de lamp beschadigd of versleten is, is het ongelooflijk eenvoudig om hem gewoon te vervangen.

LampTwist


Zorg ervoor dat u de tafellamp loskoppelt van elke stroombron. Als je dat eenmaal hebt gedaan, schroef je hem gewoon los en plaats je een gloednieuwe gloeilamp van hetzelfde type.

Als de nieuwe lamp gaat branden wanneer u de stroom weer aansluit, dan is het probleem opgelost!

Als dit echter niet het geval is, betekent dit dat u een ander probleem heeft met uw lamp. Als dat het geval is, zit er maar één ding op: verder lezen!




Demonteer uw lamp

  • Stap 1 - Haal de stekker uit het stopcontact
  • Stap 2 - Pak eerst de gemakkelijk te verwijderen onderdelen aan
  • Stap 3 - Inspecteer uw socketshell en verwijder deze
  • Stap 4 - Trek de contactdoosschakelaar uit en verwijder de draden
  • Stap 5 - Bepaal het probleem en vervang het

#1 Haal de stekker uit het stopcontact

#1 Haal de stekker uit het stopcontact

Het eerste dat u altijd moet doen, is ervoor zorgen dat uw tafellamp volledig is losgekoppeld van elke stroombron. Geëlektrocuteerd worden terwijl je je tafellamp probeert te repareren zou niet ideaal zijn!

Zodra je de stekker uit het stopcontact hebt gehaald, ben je klaar om naar de volgende stap te gaan.

#2 Pak eerst de gemakkelijk te verwijderen onderdelen aan

De lampenkap, lampenkaphouder of harp en gloeilamp zijn de makkelijkste onderdelen van de lamp om te verwijderen. Voor de meeste tafellampen is het zo simpel als draaien en verwijderen.

Als je echter problemen hebt met het verwijderen van een van deze onderdelen, probeer dan een handleiding te vinden of vraag het de fabrikant.

#3 Inspecteer uw socket-shell en verwijder deze

De meest voorkomende socket-shells hebben eigenlijk een sticker die aangeeft waar je moet beginnen om ze te verwijderen.

Meestal knijp je een bout aan weerszijden van de sticker. Nadat u de bouten hebt ingedrukt, moet de fittinghuls los genoeg zijn om hem omhoog en van de tafellamp te schuiven.

Als dit niet is wat u op uw tafellamp vindt, wanhoop dan niet! Er zijn een paar verschillende methoden, maar de meeste zijn heel eenvoudig. Mogelijk moet u in plaats daarvan een schroef of bout verwijderen, maar wat het ook is, het moet vrij duidelijk zijn.

Als je in de problemen komt, probeer dan om hulp te vragen aan iemand die het eerder heeft gedaan. Als u niemand kent, moet u het misschien naar de fabrikant brengen die het in de eerste plaats aan u heeft verkocht.

#4 Trek de contactdoosschakelaar uit en verwijder de draden

Kijk voordat u iets anders doet naar de schroeven die de contactdoosschakelaar op zijn plaats houden.

  • Als je merkt dat ze al los zitten voordat je ook maar iets hebt gedaan, dan kan dat het probleem zijn geweest.
  • Draai de schroeven vast en monteer uw tafellamp weer.
  • Probeer het aan te sluiten en kijk of het nu beter werkt.
  • Als het nog steeds niet werkt of als de schroeven al vast zaten, gaat u verder met het losdraaien en omhoog trekken van de contactdoosschakelaar.
  • U hoeft de contactdoosschakelaar niet uit te schakelen - u hoeft alleen de bedrading erin bloot te leggen.
  • Zodra u de draden kunt zien, controleert u waar elke draad is aangesloten.
  • Er moeten twee draden zijn.
  • Eén draad is zwart en moet worden aangesloten op een koperen schroef.
  • De andere is een witte draad die moet worden aangesloten op een zilveren schroef.
  • Ervan uitgaande dat uw tafellamp werkte voordat er problemen waren, moeten deze draden op dit punt correct worden bevestigd.

Noteer waar de draden zijn bevestigd voordat u ze verwijdert.

#5 Bepaal het probleem

Nu je je tafellamp volledig hebt gedemonteerd, kun je kijken welk onderdeel beschadigd is. Als geen van de bovenstaande problemen zich voordoet, inspecteer dan elk afzonderlijk onderdeel op eventuele schade.

Zodra u het beschadigde onderdeel hebt gevonden, kunt u het naar de fabrikant brengen en een nieuw exemplaar kopen. Omdat je maar één onderdeel hoefde te vervangen in plaats van een hele nieuwe tafellamp te kopen, zou het je niet zo veel moeten kosten.

Nu je een nieuw onderdeel hebt, kun je de tafellamp eenvoudig weer in elkaar zetten en weer genieten van het sterke licht!




Een beschadigd netsnoer repareren

Als de bedrading in uw netsnoer het probleem veroorzaakt, hoeft u misschien niet eens het hele ding te vervangen. Als u het beschadigde gedeelte van de draad kunt zien, kunt u dat gedeelte eenvoudig afknippen.

LampTwist


Als de bedrading in uw netsnoer het probleem veroorzaakt, hoeft u misschien niet eens het hele ding te vervangen. Als u het beschadigde gedeelte van de draad kunt zien, kunt u dat gedeelte eenvoudig afknippen.

Zodra u dit hebt gedaan, moet u ongeveer 2,5 cm van de beschermlaag van het snoer verwijderen, zodat de uiteinden van de draden weer zichtbaar zijn.

Nu hoef je alleen nog maar de draden weer aan de stopcontactschakelaar te bevestigen en je hebt weer een volledig functioneel netsnoer.

Als je na het volgen van al deze tips en instructies je tafellamp nog steeds niet hebt kunnen repareren, wil je hem zeker naar een professional brengen en hem laten nakijken.

Zelfs als je het niet zelf hebt kunnen repareren, is er nog steeds een kans dat een professional het kan repareren.

Samenvatten

Als het erger wordt en de tafellamp niet meer te repareren is, heb je in ieder geval je best gedaan om het te redden. Nu kun je je tafellamp vervangen in de wetenschap dat je er alles aan hebt gedaan om de oude te repareren! Als je aan vervanging toe bent, bekijk dan onze woonkamerverlichting om onze selectie verlichting voor je woonkamer te bekijken.